products-header-2.jpg
DANTECH-LOGO.png

Ταχύτατη κατάψυξη, ψύξη και θέρμανση
με χαμηλό κόστος λειτουργίας

Η DSI Dantech χτίστηκε στο έργο τριών οικογενειακών οργανισμών με ισχυρό ιστορικό.

 

Η Belgian Cryogenic Equipment and Services NV, ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους προμηθευτές τεχνολογίας κρυογονικής κατάψυξης στον κόσμο, η Dantech Freezing Systems A/S, κορυφαίος παγκόσμιος παίκτης στη μηχανική κατάψυξη, και η DSI Freezing Solutions A/S, ηγέτης στην παγκόσμια αγορά στην κατάψυξη πλακών.

IQF MECHANICAL FREEZING
production-2-_1_.jpg

Το IQF – INDIVIDUAL QUICK FREEZING ή μεμονωμένη γρήγορη κατάψυξη – είναι μια μέθοδος για την πολύ γρήγορη κατάψυξη χωριστών τροφίμων.

 

Είναι επίσης μια μέθοδος που εγγυάται την υψηλή ποιότητα, την ασφάλεια των τροφίμων καθώς και τη διατήρηση του μεγέθους, της γεύσης και της δομής των κυττάρων.

 

Η αρχή πίσω από το μηχανικό IQF είναι η γρήγορη και κρύα κυκλοφορία αέρα που ρέει οριζόντια και καθοδηγείται πάνω από μεμονωμένα αντικείμενα για να τα παγώσει πολύ γρήγορα. 

Ταυτόχρονα, οι λύσεις της DSI DANTECH είναι έως και

10% πιο ενεργειακά αποδοτικές από τις εναλλακτικές λύσεις μηχανικής κατάψυξης IQF.

nuggets-2-_1_.jpg
PLATE FREEZING
plate-production_.jpg
proces.jpg

Η κατάψυξη πλακών είναι μια μέθοδος κατάψυξης σε μπλοκ ή πλάκες για παλέτα με μεγάλη ικανότητα κατάψυξης και μικρό αποτύπωμα χώρου.

 

Η μέθοδος είναι μια καθιερωμένη διαδικασία συντήρησης που διατηρεί υψηλή ποιότητα, θρεπτική αξία και εξασφαλίζει στα τρόφιμα μεγάλη διάρκεια αποθήκευσης.

 

Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γρήγορη κατάψυξη προϊόντων μεγάλου όγκου και εάν επιλέξετε μια λύση κατάψυξης πλάκας από την DSI DANTECH, είναι έως και 30% πιο ενεργειακά αποδοτική από τις εναλλακτικές τεχνολογίες κατάψυξης.

IQF CRYOGENIC
food-quality-6.jpg

Η κρυογονική κατάψυξη είναι η ταχύτερη μέθοδος κατάψυξης IQF στην αγορά.

 

Στην κρυογονική κατάψυξη, τα αντικείμενα ψεκάζονται ή βυθίζονται απευθείας σε υγρό άζωτο ή διοξείδιο του άνθρακα και καταψύχονται σχεδόν αμέσως.

 

Η μέθοδος αποτρέπει το σχηματισμό κρυστάλλων – κάτι που είναι προτιμότερο, καθώς μεγάλοι κρύσταλλοι πάγου διαρρηγνύουν τις κυτταρικές μεμβράνες του τροφίμου και προκαλούν απώλεια υγρών.

 

Η έλλειψη κρυστάλλων έχει ως αποτέλεσμα την υψηλότερη ποιότητα κατεψυγμένων προϊόντων και παγωμένων τροφίμων που διατηρεί τη φυσική θρεπτική τους αξία, γεύση και σχήμα.