top of page
slidefoto-1.jpg
marelec_logo2.jpg

Η MARELEC Food Technologies σχεδιάζει και κατασκευάζει συστήματα κοπής σταθερού βάρους, ζύγισης, διαλογής και ελέγχου υψηλής τεχνολογίας για τη βιομηχανία αλιείας και τροφίμων.  

Η MARELEC Food Technology δραστηριοποιείται στη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων από το 1983. Κατασκευάζει τα σημαντικότερα συστήματα ελέγχου αλιευτικών σκαφών και άλλα ηλεκτρονικά θαλάσσια συστήματα στον ναυτιλιακό κόσμο.

Η εμπειρία και η τεχνογνωσία τους σχετικά με τα συστήματα ζύγισης και διαλογής ψαριών έχουν ως αποτέλεσμα ισχυρά, αξιόπιστα συστήματα που ζυγίζουν και ταξινομούν τέλεια τα ψάρια τόσο στην ακτή όσο και στη θάλασσα.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά των συστημάτων τους είναι η στιβαρότητα, η υψηλή ταχύτητα, η ακρίβεια και ο προσαρμοσμένος σχεδιασμός, που εφαρμόζονται εξίσου στα συστήματα πουλερικών και κρέατος εδώ και πολλά χρόνια. 
ΚΟΠΗ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ - ΔΙΑΛΟΓΗ - TRIMMING
slideportio3_edited.png
slideportio2_edited.png
ΚΟΠΗ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΒΑΡΟΥΣ

Ο έξυπνος τρόπος κοπής σταθερού βάρους με 1 ή 3 κάμερες για την ελάχιστη φύρα και μέγιστη ακρίβεια.

Το MARELEC PORTIO κόβει φρέσκα πουλερικά, κρέας και προϊόντα ψαριών σε μερίδες προγραμματισμένου σταθερού βάρους, πάχους ή συνδυασμού των δύο, χρησιμοποιώντας σάρωση υψηλής τεχνολογίας με λέιζερ και κάμερες.

Ως αποτέλεσμα, διαθέτει μια μηχανή κοπής υψηλής ακρίβειας σε ανταγωνιστική τιμή.

Μπορεί να κόψει επίσης φρέσκα προϊόντα κρέατος χωρίς κόκαλα ή με κόκαλα σε μερίδες προγραμματισμένου σταθερού βάρους, πάχους ή συνδυασμού των δύο.

poultry-grader-overview-1920x700-full_ed
grader-fish-slideshow_edited.png
ΔΙΑΛΟΓΗ

Διαλογή & Ομαδοποίηση

Η τεχνολογία Grading Solutions της MAELEC χρησιμοποιεί τεχνολογία ζύγισης αιχμής και προηγμένο λογισμικό για ακριβή και γρήγορη διαλογή προϊόντος.

Αυτό μπορεί να είναι για ολόκληρα ψάρια ή φιλέτα, φρέσκα, κατεψυγμένα ή συσκευασμένα σε κενό αέρος. 
Για κρέας, ολόκληρα, μερίδες ή τμήματα, φρέσκα ή κατεψυγμένα.

Τέλος, στα πουλερικά για ολόκληρα ή τεμάχια, φρέσκα ή κατεψυγμένα.

 

Τα διαλογητήρια MARELEC μπορούν να ταξινομήσουν διαφορετικά μεγέθη σε δίσκους σταθερού βάρους ή σε ομάδες (Batching) παραγωγής.

 

Όλος ο εξοπλισμός είναι κατασκευασμένος με γνώμονα τη στιβαρότητα και υψηλά υγειονομικά πρότυπα.

trimline-1-full_edited.png
trimline-2-full_edited.png
'ΤΡΙΜΑΡΙΣΜΑ' - TRIMMING

Παρακολουθήστε την απόδοση και την δυναμικότητα σας

Παράγοντες όπως η απόδοση και η δυναμικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την κερδοφορία ενός επεξεργαστή πουλερικών, κρέατος ή ψαριών.  

 

Οι γραμμές τριμαρίσματος είναι συστήματα που σας βοηθούν να παρακολουθείτε την δυναμικότητα και την φύρα μιας διαδικασίας κοπής.

 

Χρησιμοποιούνται σε πολλούς τομείς (κρέας, πουλερικά, ψάρια κ.λπ.). Συνήθως διαμορφώνονται για συγκεκριμένες ανάγκες, επομένως έρχονται σε πολλά διαφορετικά σχήματα.

 

Η MARELEC έχει τώρα αναπτύξει μια έξυπνη γραμμή κοπής που μπορει να παρακολουθεί την απόδοση, τη δυναμικότητα και την ποιότητα κοπής ανά χειριστή.

flowscale-3-full_edited.png
flowscale-1920x700-full_edited.png
ΖΥΓΙΣΜΑ

Στατική ζυγαριά, ζυγαριά παρτίδας & ζυγαριά ροής

Η MARELEC προσφέρει πολλαπλά είδη λύσεων ζύγισης.

 

Με υπόβαθρο στον κλάδο της αλιείας, ο εξοπλισμός παράγεται με υψηλά πρότυπα ποιότητας με έμφαση στην ταχύτητα και την ακρίβεια.

Ο ζυγιστής παρτίδας έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί παρτίδες σταθερού βάρους που αποτελούνται από πολλά προϊόντα και να γεμίσει σακούλες, κιβώτια και χαρτοκιβώτια.

 

Η ζυγαριά ροής έχει σχεδιαστεί για να ζυγίζει με ακρίβεια μια ροή προϊόντων, π.χ. τεμάχια κρέατος ή τριμαρίζματα, για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

​​

Έχουν ακρίβεια <1% με δυναμικότητα 2-100 τόνους/ώρα και φάρδος ταινόδρομου από 300mm έως 800mm.  ​

Η χρήση ζυγαριάς ροής εξαλείφει την ανάγκη συλλογής πρώτης ύλης σε δίσκους ή σκάφη για ζύγιση και παρέχει συνεχή απόδοση.

Οι ζυγαριές ροής είναι πάντα εξοπλισμένες με ενδείκτη Z2 που καταγράφει τα βάρη και επικοινωνεί με το σύστημα δικτύου σας.  ​

Το λογισμικό MATRIX μπορεί να καθορίσει και να εμφανίσει το ποσοστό απόδοσης όταν χρησιμοποιεί πολλαπλές ζυγαριές ροής ή τον συνδυασμό ζυγαριάς ροής με διαλογητήριο. Η απόδοση αυτή είναι ένας άμεσος KPI (Βασικός δείκτης επιδόσεων) που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσδιοριστεί εάν μια διαδικασία (μηχανή / χειριστής) λειτουργεί υπό τις καλύτερες συνθήκες.

portio-jet-cutting-chicken-cubes.jpg
portio-jet-chicken-cubes.jpg
ΚΟΠΗ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΔΡΟΚΟΠΗΣ

Κοπή Σταθερού Βάρους με Υδροκοπή - Waterjet

Το MARELEC PORTIO JET είναι ένας υπερσύγχρονος κόφτης υδροκοπής που βασίζεται σε περισσότερα από 15 χρόνια επιτυχημένης εμπειρίας στην κοπή σταθερού βάρους.

 

Το σύστημα υδροκοπής έχει σχεδιαστεί για να κόβει προϊόντα πουλερικών χωρίς κόκαλα, όπως στήθος κοτόπουλου και μπούτια χωρίς κόκαλο σε προκαθορισμένα προσαρμοσμένα σχήματα, διατηρώντας παράλληλα σταθερά βάρη.

Βασικά οφέλη:

  • Καταπληκτική ακρίβεια

  • Βελτιστοποιημένες αποδόσεις

  • Έξυπνοι αλγόριθμοι κοπής

  • Δυνατότηα σχεδιασμού για μέγιστη δυναμικότητα

  • Εξαιρετικά εύκολο στο καθάρισμα

  • Φιλικό λογισμικό προς τον χρήστη

  • Οθόνη αφής

  • Ξεχωριστή αντλία υψηλής πίεσης

Το PORTIO JET έχει αναπτυχθεί για να μεγιστοποιεί τις αποδόσεις κατά την κοπή προκαθορισμένων σχημάτων από φιλέτα πουλερικών ή κρέας από μπούτια χωρίς κόκαλα σε σταθερά βάρη.

 

Ο συνδυασμός κάμερας και λέιζερ σαρώνει με την υψηλότερη ακρίβεια και ο έξυπνος αλγόριθμος κοπής υπολογίζει το βέλτιστο σχέδιο κοπής.

 

Οι τυπικές εφαρμογές περιλαμβάνουν την κοπή φιλέτα κοτόπουλου σε μερίδες, κύβους ή λωρίδες σταθερού βάρους.

 

Το κρέας από μπούτια χωρίς κόκαλα μπορεί να κοπεί και να μοιράζεται σε μερίδες σταθερού βάρους.

 

Οι λωρίδες ή οι κύβοι, όπως το karaage, το kakugiri ή το BLK, είναι εξαιρετικά δημοφιλείς. 

Μηχανμημα Κοπής PORTIO 3

Κοπή σταθερού βάρους - μήκους.

Το PORTIO 3 χρησιμοποιείται επίσης σε εφαρμογές κρέατος όπως μπριζόλες, φιλέτο, rib eye, κύβους για κρέας στιφάδο, χοιρινό φιλέτο κ.λπ. με κάθετη κοπή σε προγραμματισμένο σταθερό βάρος η μήκος.

Το PORTIO 3 χρησιμοποιεί την τεχνολογία 3 συνδυασμών κάμερας/λέιζερ για να σαρώσει με ακρίβεια όλο το κρέας περιμετρικά.

Το Portio 3 είναι επίσης διαθέσιμο για ψάρια και πουλερικά.

Η ιστορία της MARELEC

Διαβάστε την ιστορία της MARELEC στον ιστότοπό τους παρακάτω για να μάθετε για το εκπληκτικό ταξίδι τους.

https://www.marelec.com/About

bottom of page